Wijkregisseurs
De wijkregisseurs zijn de ogen en oren van de wijk. Zij kennen de inwoners en partners als geen ander en zijn het eerste aanspreekpunt voor bewoners. Hierdoor weten zij steeds beter, wat nodig is om de leefbaarheid – fysiek, sociaal en veiligheid – te versterken in de wijk. Zij zoeken naar integrale oplossingen die passen bij de uitdaging in de wijken. Dit alles om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren.
Wat doet een wijkregisseur?
Een wijkregisseur:
- is de eerste gesprekpartner voor allerlei typen inwoners en professionals in de wijk;
- stimuleert initiatieven van inwoners en brengt Tielenaren en organisaties met dezelfde initiatieven samen;
- stelt wijkplannen op voor de wijken waarin de wensen en behoeftes vanuit de inwoners, partners en gemeente bij elkaar komen.
Wijkplannen
Met een wijkplan kunt u de betrokkenheid in de straat, wijk of dorp verbeteren. En we moeten het samen doen. Dat betekent dat wijkplannen met elkaar kunnen worden opgesteld om te kijken waar de aandachts- en de verbeterpunten liggen. Heeft u een goed idee voor uw straat, wijk of dorp? Meld dit dan bij één van onze wijkregisseurs. Wethouder Frank Groen vertelt in deze video over de wijkplannen. Bekijk hieronder meer voorbeelden over wijkplannen.
Wie zijn de wijkregisseurs?
De wijkregisseurs werken nauw samen met de wijkwethouders en staan samen in en voor de wijk. Bekijk wie de wijkregisseurs en wijkwethouders zijn.
Samen met u maken we de wijk!
Wat doet een wijkwethouder?
De wijkwethouder is het aanspreekpunt voor uw wijk, namens het gemeentebestuur. De wijkwethouders komen de wijken in door bijvoorbeeld aan te schuiven bij een wijkoverleg, deel te nemen aan bijeenkomsten en evenementen in de wijk of een fietstocht te maken door de wijk met wijkpartners. De keuze is afhankelijk van wat het beste bij de wijk past en waar de inwoners om vragen. De wijkwethouders werken hierbij nauw samen met de wijkregisseurs.
Wat doet een wijkwethouder niet?
- Tijdens de wijkbijeenkomst aangeven of een plan of idee haalbaar is. Dat moet uitgezocht worden.
- Ingaan op onderwerpen of individuele problemen die niets te maken hebben met het wonen in de wijk zelf.
- Praktische problemen oplossen die u online aan ons kunt melden (bijvoorbeeld als het gaat om overhangend groen, losliggende stoeptegels, kapotte lantaarnpalen).
Voorbeelden
Hoe en wanneer wordt een wijkregisseur ingezet? Wat kunnen zij precies voor u en de gemeenschap betekenen. Aan de hand van de onderstaande voorbeelden krijgt u een goed beeld wat het werk van een wijkregisseur precies inhoudt.