Buitengebied - Buitenplaats Kruisstraat

Het wijzigingsplan Buitengebied – Buitenplaats Kruisstraat gaat over twee agrarische percelen tussen de Kruisstraat en de Ophemertsedijk in Tiel zuid.

Aanleiding

In het stedelijk uitloopgebied van Tiel is het mogelijk om buitenplaatsen te bouwen. Een buitenplaats is grotendeels ingericht als bosgebied die de grond van de omgeving versterkt en waar de inwoners van Tiel doorheen kunnen wandelen. In ruil hiervoor mag de grondeigenaar enkele huizen bouwen in dit bosgebied.

Dit wijzigingsplan maakt een buitenplaats met drie woningen mogelijk. Het plan past niet direct in het vigerende bestemmingsplan en daarom is een wijzigingsplan opgesteld, waarin dit planologisch-juridisch mogelijk wordt gemaakt. 

Procedure

Het ontwerp wijzigingsplan heeft van 29 november 2023 tot en met 9 januari 2024 ter inzage gelegen. In deze periode zijn twee zienswijzen ingediend op het plan.

Vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 9 juli 2024 het bestemmingsplan Buitengebied – Buitenplaats Kruisstraatop enkele onderdelen gewijzigd vastgesteld. 

Het betreft:

  • Het toevoegen van de regels en de verbeelding van bestemmingsplan Buitengebied – Dijkversterking Tiel Waardenburg, aan het wijzigingsplan.
  • Het aanpassen van het inrichtingsplan: Het wandelpad langs de zuidrand wordt verder van de perceelsgrens verschoven.

Stukken inzien en beroep instellen

Het wijzigingsplan en collegebesluit liggen van 21 augustus 2024 tot en met 1 oktober 2024 ter inzage. Als u toelichting wilt op het bestemmingsplan kunt u telefonisch een afspraak maken bij het Omgevingsloket (0344) 637 167 (bereikbaar maandag, dinsdag en donderdag van 08.30-12.30 u). Ook is het mogelijk om op alle werkdagen via omgevingsloket@tiel.nl uw vragen te stellen. U kunt het ontwerp bestemmingsplan raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0281.WZ00020-va01externe-link-icoon

Beroep instellen

Binnen de hierboven genoemde termijn van zes weken kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage, worden ingesteld door:

  • belanghebbenden;
  • niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan.

Het wijzigingsplan treedt in werking op de eerste dag na afloop van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.